19.9.09

observe and report



Seth Rogen son birkac yilda yakaladigi cikisiyla komedinin yeni yuzu olma yolunda hizla ilerliyor. Ozellikle 'Knocked Up'dan beri cogu insana ters dusecek sertlikte bir mizah anlayisi olmasina ragmen kendisine sadik bir kitle de edindi, ben sahsen yakinen takip etmekteyim, ancak son filmi 'Observe and Report' kariyerinde kocaman bir kara delik olarak yerini alacakmis gibi gorunuyor.

Jody Hill'in sinemadaki senaryosunu da kendisinin yazdigi ikinci yonetmenlik denemesini Rogen bile kurtaramamis. Konusu, gidisati belli olmayan, temposunu surekli kaybeden, dramatik anlarinin izleyiciye ne vermek istedigi anlasilamayan, kurgusu yerlerde surunen ve dogaclama olduguna inandigim artik klasik diyebilecegimiz birkac Seth Rogen sahnesi haricinde ne yazik ki asil iddiasi olan komikligi de beceremeyen, yolunu tamamen kaybetmis bir film cikmis ortaya. Yer yer o kadar zorlama ve anlamsiz sahneler var ki birakin gulmeyi "bu gordugum sahne neydi ki?" diye saskinlik icersinde ekrana bakakaliyorsunuz.

Aslinda filmin ustune uzun uzadiya yazip cizmenin de bir manasi yok, kisacasi son zamanlarda izledigim en sacmasapan seylerden birine imza atmayi basarmislar. Artik umutlar ulkemizde 2 kasim da gosterime girecek Apatow'un Rogen ve Adam Sandler'i bulusturan 'Funny People'ina kaldi. Jody Hill de bence oturup gelecegini bir gozden gecirsin, herkes senarist yada yonetmen olacak ve mizah uretecek diye bir kural yok, dunyada secilebilecek daha baska birsuru meslek var.

Hiç yorum yok: