1.9.09

mickey & spidey

Disney, Marvel Comics'in ve dolayisi ile 5000'den fazla karakterinin de haklarini satin almak icin 4 milyar dolara anlasmaya varildigini resmi olarak duyurdu. Basina yansidigina gore gerek Disney gerekse Marvel cephesinde bir bayram havasi varmis.

Cok degil daha birkac sene oncesine kadar iflas bayragini cekmek uzereyken Pirates of the Caribbean serisi ve Pixar'in basarilariyla nispeten duzluge cikan Disney'in gozunu iyice para burumus olacak ki saldiriya gecmis ve kendi adlarina basariya ulasmislar. Iki sirketin oncesinde de birbirleriyle bazi baglantilari olmasina ragmen oldukca sasirdigimi soylemeliyim. Bunu bir kenara koyarsak okurlardaki azalisa ragmen son yillardaki cizgi roman uyarlamasi filmlerin tikanan Hollywood'un cikis kapisi haline gelmesiyle birlikte bu pastadan agzi sulanmis bir sekilde daha cok pay isteyenlerin cikmasi kacinilmazdi. Bunun haricinde Marvel karakterlerine sahip olmak televizyon icin de sayisiz dizi hakkini beraberinde getiriyor. Buna action figure piyasasini dahil etmiyorum bile.

Cesitli forumlarda konusuldugunun aksine ben Marvel'in cizgisinde bir degisiklik olmayacagini, Pixar gibi yollarina kendi baslarina devam edeceklerini dusunuyorum. Sadece maas ceklerinin uzerindeki imza degisecektir muhtemelen. Pixar demisken basina yapilan aciklamada dikkat ceken ve bir nebze olsun umutlandiran yerler de var. Pixar ahalisi bu anlasmadan ve Marvel dunyasindaki karakterlerin kendilerine sunabilecegi yeni proje ve sahalardan dolayi cok heyecanli olduklarini belirtiyorlar. Buradan hareketle belki de gelecek yillarda cok ilginc animasyonlar izleyebilecegimizi dusunebiliriz. Yine de benim tahminim tum cizgi roman okurlarinin ici sabah uyandiklarinda bu haberi okumalariyla baya bir burkulmustur. En azindan Disney'e son derece uyuz olan birisi olarak satilacaksa da onlar almak zorunda miydi diye dusunmekten kendimi alamiyorum.

Hiç yorum yok: