24.1.10

star wars 3d


Avatar'in 3D teknolojisini getirdigi nokta iki aydir dunya genelinde en cok konusulan konudur heralde. Olay sadece bir film olmayi coktan gecti ve sinemanin geleceginden evlerimizdeki televizyonlara kadar hayatimizdaki gorselligin gidisatini tamamen degistirecek bir fenomene donustu. Cameron'in bu basirisina kayitsiz kalamayan isimlerden biri de normalde bu islerden pek hazzetmedigini gecmiste siklikla dile getirmis olan George Lucas.

HBO'nun Golden Globe partisinde Access Hollywood'a kisa bir roportaj veren Lucas 3D teknolojisinin geldigi noktadan ve bu kadar iyi bir sonuc vermesinden cok etkilendigini, uzun yillardir Star Wars'a bunu nasil uygularsak duzgun bir sonuc elde ederiz diye cabalarken nihayet bunu basarabileceklerini gormekten duydugu mutlulugu dile getirmis.

3D Star Wars projesi halihazirdaki alti filmin yeni imkanlar kullanilarak tekrar elden gecirilmesi gibi bir hadise olacak ancak ben Lucas'in bununla yetinecegini pek sanmiyorum, mutlaka baska yan mecralarda da bu teknolojiden faydalanmak isteyecektir. Son derece cins bir insan olmasindan dolayi aklindan gecenleri simdiden tahmin etmeye calismak cok anlamli degil ama efsaneyi yakin gelecekte yeniden gorecegimiz kesin.

Hiç yorum yok: