2.1.10

soundgarden yeniden


Down on the Upside turnesinin ardindan 97 senesinde dagilma karari alan Soundgarden elemanlari Alice in Chains'in basarisindan etkilenmis olacaklar ki bunca zaman sonra tekrar bir araya gelmeye niyetlenmisler. Grup zaten geride biraktigimiz yil bir gunlugune de olsa sahneye cikmis ancak muhtemelen o siralarda evinde "son albumum biraz degisik mi oldu ya?" diye dusunmekte olan Chris Cornell kendilerine katilmamisti. Timbaland'de de aradigini bulamayinca o da son kartini oynayarak kurkcu dukkanina donmeye karar vermis heralde. Pek oyle gercekten isteyerek geri dondugunu de sanmiyorum acikcasi, biraz mecburi daha cok da ticari gibi gorunuyor. Aslinda Euphoria Morning ile oldukca iyi basladigi solo kariyerine fantastik hareketler sergilemeden adam gibi devam edebilseydi keske. Zamaninda dagilirlarken turnelerden ve ayni sarkilari surekli soylemekten nefret ettigini aciklamisti, simdi butun 2010 yazinin her gununu Spoonman soyleyerek gecirir artik. Tabi bir de Pearl Jam'e yatay gecis yapmis olan Matt Cameron var, bakalim onun velayeti kimde kalacak. Ben Eddie'nin yerinde olsam caldigi son dort albumle birlikte guzel bir box set yapar bonservis falanda istemeden direkt yollardim.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

cacık olmaz bu saatten sonra. zaten badmotorfinger albümünün yarısını bile söyleyemez sahnede artık.

kürk giydi adam şaka gibi.

aynen katıldığım üzere pearl jam de matt cameron'u bonservissiz göndermeli, jack irons u da nerde saklanıyorsa çıkarıp gruba geri koymalıdır. yoksa bu sene şampiyonluk zor.

Adsız dedi ki...

chris artık ağzıyla kuş tutsa olmaz yaav.

mert dedi ki...

nolursa olsun, 4 yapraktı ikisi kaldı, birisi hepten koptu, birisi yeniden filizleniyor. 2010lar grunge'ın yeniden doğuşu olacak, olmalı, benim için oldu. evet mutluyum.

Adsız dedi ki...

fikri bile guzel yasasın ruhumdaki polyanna

Adsız dedi ki...

nudedragons adı altında verdikleri konserin bootlegini dinlediğimde tam anlamıyla şok oldum. chris en aktif dönemlerinde bile zorlandığı şarkıları eskisinden iyi söylüyor, daha iyi gitar çalıyordu. kim thayil zaten tam anlamıyla bir hint roketiydi.

Adsız dedi ki...

cornell in ticari amaçlarla geri döndüğüne bende inanıyorum.o eski havayı yaratabilirler fakat bu birleşmenin vereceği gazla ne kadar sürer bilemem :) matt SG ye teknik ve melodik olarak daha çok yakışıyor.PJ konusunda ise dave abbruzzese olursa şahane olur fakat Irons abimizede hayır demeyiz üstelik PJ nin face sayfasında bu aralar Jack Irons ın albümünden klipler dönüyor bir mesaj olabilir :)